Pensioentekort

Pensioentekort

Weet u of u een pensioentekort heeft? Een pensioentekort kunt u op twee manier benaderen. De eerste manier is om te bekijken wat het inkomen is wat u nodig heeft om van te kunnen leven na uw pensioen en de andere methode is het fiscale pensioentekort.

Nadat u met pensioen gaat zal hoogstwaarschijnlijk uw inkomen dalen. Uw inkomen zal bestaan uit AOW en een stuk pensioen wat u heeft opgebouwd. Het goede nieuws is dat de belastingdruk na de pensioengerechtigde leeftijd lager zal komen te liggen. U heeft dus minder bruto inkomen nodig om hetzelfde netto inkomen te behouden.

Read more

Pensioensparen

Pensioensparen

 

Pensioensparen is een manier van sparen met als doelstelling extra vermogen op te bouwen ter aanvulling op uw pensioen. Gezien de onzekerheid met betrekking tot de pensioenleeftijd en de daar bijbehorende hoogte van de AOW is sparen voor je pensioen, in de vorm van pensioensparen of een lijfrente, iets wat zeker de overweging waard is. 

Afhankelijk van uw leeftijd kunt met pensioensparen een aanzienlijk bedrag opbouwen zonder dat u hiervoor grote bedragen opzij hoeft te zetten. Begint u hiermee op jonge leeftijd dan zal het eindbedrag waarover u kunt beschikken u positief verrassen. U kunt niet vroeg genoeg beginnen met het zeker stellen van uw oude dag.

Read more