Lijfrente uitkering

Lijfrente uitkeringJe bent hier terechtgekomen omdat je op zoek bent naar informatie over lijfrente. Wellicht overweeg je om een lijfrenteverzekering af te sluiten, maar zou je graag eerst willen weten wat het begrip ‘lijfrente’ precies inhoudt. Of misschien heb je al eerder een lijfrenteverzekering afgesloten en komt binnenkort je lijfrente vrij. In dat geval is het handig om te weten waar je aan toe bent en wat precies je mogelijkheden zijn.

Ruimte voor wildere plannen is er ook: misschien wil je wel weten of je kunt emigreren met je lijfrente of wil je je huis inzetten als mogelijkheid om aan een lijfrenteuitkering te komen. Iets dichter bij huis zijn de vragen over lijfrente en inflatie of wat er met je lijfrente gebeurt als je gaat scheiden. Of wanneer je overlijdt. Niet alle onderwerpen zijn even prettig uiteraard, maar dat wil niet zeggen dat je er je ogen voor kunt sluiten…

Op deze site vind je het antwoord op tal van vragen. We hebben geprobeerd het lijfrentespectrum zo breed mogelijk te beschrijven: zo gaan we in op de mogelijkheid om ook anderen aan te wijzen als begunstigden van je verzekering, maar ook op het verschil tussen een traditionele lijfrenteverzekering en het -relatief nieuwe- concept ‘bancaire lijfrente’ oftewel lijfrente in combinatie met banksparen, het sterftekanscriterium en het verschil tussen het oud en nieuw regime. Verder leer je meer over het depositogarantiestelsel en in hoeverre dit op jou van toepassing is wanneer je een lijfrenteverzekering hebt. Tot slot komt het eventuele recht op fiscale voordeel uiteraard aan bod: met een beetje geluk draagt de overheid een steentje bij aan de betaling van je lijfrentepremie. Mis je toch nog iets op de website? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

2 Thoughts on “Lijfrente uitkering”

 • Ik heb een vraag?
  Op welk moment wordt een lijfrente uitkering belastbaar ?
  Als het bedrag opeisbaar is of als het op mijn rekening gestort is ?
  Bijv. In de polis is overeengekomen dat de jaarlijkse uitkering vòòr het eind van elk jaar, betaalbaar gesteld moet zijn.
  Maar het geld staat pas 2 januarie op mijn rekening.
  Is dan de uitkering belastbaar vanaf 2 januarie in dat (volgende ) jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *