Investeren in vastgoed

Door de jaren heen is een investering in vastgoed een goede investering gebleken. Investeren in vastgoed is echter wel voor de langere termijn. De prijzen van vastgoed gaan op en neer.

En hierbij zijn over het algemeen waardedaling sterker dan stijgingen. Stijgingen gaan veel gelijkmatiger en dalingen ziet u meer in de vorm van een ineenstorting van de markt.

Waarom investeren in vastgoed?

Investeringen in vastgoed behalen over het algemeen een goed en stabiel rendement. Eigen woning bezit heeft in loop der jaren veel Nederlanders rijk gemaakt. Veel makkelijker dan dat je dit door hard werken wordt. Investeren in vastgoed met weinig geld is ook zeker mogelijk. De inkomsten uit een verhuurd pand kunnen bijvoorbeeld een goede aanvulling zijn op uw pensioen. Je hoeft niet per definitie rijk te zijn om te profiteren van investeringen in vastgoed.

De vijf redenen waarom mensen over het algemeen in vastgoed investeren zijn als volgt:

  1. Relatief zekere inkomsten. Huuropbrengsten zijn over het algemeen vrij stabiel
  2. Een veilige investering in tijden van hoge inflatie.
  3. Waardestijging. Door de jaren heen heeft vastgoed een grote waardestijging  laten zien.
  4. Status. Het in bezit hebben van beleggingspanden geeft mensen aanzien.
  5. Fiscale voordelen. Er zijn nog steeds belastingvoordelen te behalen.

Dit zijn algemene redenen, die niet voor iedereen hoeven op te gaan. Persoonlijk vind ik bijvoorbeeld het argument van status niet zo belangrijk.

Vastgoed en inflatie

Inflatie zorgt ervoor dat geld minder waard wordt in de loop der tijd. Voor hetzelfde bedrag krijgt u steeds minder.

Een voordeel van het beleggen in vastgoed is dat het niet zo inflatie gevoelig is. Huren stijgen over het algemeen met de inflatie mee.

Gaat de inflatie omhoog dan zullen ook huurinkomsten stijgen. Hierdoor wordt het ook wel een ideale inflatie hedge genoemd. Dit zijn dure woorden voor een belegging die indien de inflatie stijgt met min of meer dezelfde mate mee zal stijgen.

Moment van instappen

Het juiste moment van instappen in de vastgoedmarkt is moeilijk te voorspellen. De slogan resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst gaat hier zeker op. Op dit moment zijn de huizenprijzen weer ontzettend hoog.

Maar niemand kan voorspellen hoe lang deze stijgingen nog doorzetten.  Het zou best zo kunnen zijn dat over een jaar vanaf nu vastgoed minder waard is. Maar het is ook goed mogelijk dat de prijzen door zullen blijven stijgen.

 

Financiële onafhankelijkheid bereiken met de juiste investeringen is een mogelijkheid. Maar dan moet je wel goed weten wat je doet.

Investeren in vakantiehuizen

Dit is een vorm van investeren in vastgoed die je relatief veel voorbij ziet komen. Als je er een beetje onderzoek naar doet dan komen er toch wel een aantal nadelen aan het licht, bij deze vorm van investeren in vastgoed.

Veelal heb je weinig te zeggen over dit soort investeringen. Het idee is dat jezelf maar een beperkte tijd gebruik maakt van het vakantiehuis en dat deze de rest van het jaar wordt verhuurd.

Je kan meestal verplicht worden om bepaald onderhoud aan jouw vakantiehuis te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuwe keuken

Mijns Inziens vertoont deze vorm van vastgoed investeren veel gelijkenissen met het uit Amerika bekende timeshare. En hier zijn toch erg weinig mensen gelukkig van geworden.

Bij dit soort investeringen is het altijd wel belangrijk om te kijken hoe het zit met de vergunning status. Valt het onder het toezicht van de AFM, dan geeft dit toch net een stukje extra zekerheid.

Direct zelf investeren in vastgoed

Hier heb je niet alleen vermogen voor nodig, er komt nog veel meer bij kijken. Zo krijg je te maken met huurders. En je moet altijd maar afwachten wat voor huurders je in jouw huis krijgt. Er zijn genoeg verhalen bekend van huurders die een huis compleet uitgeleefd achterlaten. Of huurders die zelfs een  huis inzetten om allerlei illegale praktijken te ontplooien.

Zonder eigen middelen valt deze optie eigenlijk direct af. Banken zullen niet snel een hypotheek verschaffen als het om een investering gaat.

Er zijn cursussen beschikbaar die je kan volgen om de ins- en outs te leren over het beleggen in vastgoed. Een van de bekendste is de cursus van Imed Baatout.

Er zijn ook mensen die een gedeelte van hun huis verhuren om op die manier de hypotheek te betalen. Wanneer je bijvoorbeeld een dubbel woonhuis koopt kan dit een interessante optie zijn. Zeker gezien het feit dat je dan direct naast het verhuurde pand woont en dus een oogje in het zeil kunt houden.

Vastgoed fondsen

Dit is een vorm van beleggen in vastgoed, waarbij je ook kan investeren in vastgoed met weinig geld. Heb je een beperkt budget, dan kan je op deze manier toch beleggen in vastgoed.

Bovendien worden dit soort fondsen beheerd door experts. Je hebt er zelf geen omkijken naar. Natuurlijk is het wel zo dat dit soort fondsen een vergoeding berekenen voor hun werkzaamheden

Wanneer je de juiste aanbieder kiest, dan zullen zij jouw geld goed investeren. Dit soort investeringen worden gekenmerkt als een belegging, om vermogen te laten groeien.

Succesvol investeren in vastgoed is zeker goed mogelijk. Maar het is niet zo makkelijk zoals sommige mensen denken. Er komt behoorlijk wat bij kijken. Maar wilt u investeren in vastgoed met weinig geld, dan is dit eigenlijk de enige optie die overblijft.

Geld investeren in vastgoed is niet zonder risico. Zeker als u hiermee geen ervaring heeft en niet goed op de hoogte bent van de vastgoed markt.

Vondellaan Vastgoed is bijvoorbeeld een bedrijf wat de mogelijkheid biedt om indirect via effecten te investeren in vastgoed.

Het unieke van dit bedrijf is dat zij daarnaast ook de mogelijkheid bieden om direct in een woning te investeren. Hierbij krijgt u dan het recht op eerste hypotheek als garantstelling.

U kunt hier dus terecht wanneer u wilt investeren in vastgoed met weinig geld, maar ook indien u de beschikking heeft over meer vermogen en op een directe manier in vastgoed wilt investeren. Bent u opzoek naar goede tips investeren in vastgoed? Ook hiervoor kunt u terecht bij Vondellaan Vastgoed.