Dure wintermaanden

De dure decembermaand is weer voorbij. Echter, nu staat voor mensen de wintersport vakantie weer voor de deur. Het zijn gewoonweg dure wintermaanden. En bovendien als je in de zomer op vakantie wilt, dan moet je deze op tijd boeken. Anders loop je het risico dat de vakantie van jouw dromen is volgeboekt.

En 2019 begint nog eens extra duur. De BTW verhoging, natuurlijk de jaarlijkse verhoging van de ziektekostenverzekering en ook het gas wordt weer duurder.

Voor mensen is dit soms bijna niet meer te doen. Hierdoor is er bij onverwachte uitgaven gedurende maand sprake van geldnood. In deze gevallen zijn er meer en meer mensen op zoek naar een manier om snel aan geld te komen.

Een kleine lening afsluiten tijdens deze dure periode

Het gaat meestal niet over grote bedragen. Daarom is de markt voor de zogenaamde kleine leningen, ook wel minileningen genoemd sterk in opkomst.

Dit zijn type leningen waarbij er een klein bedrag kan worden geleend, voor een korte periode. Bedoeld om de maand te overbruggen, tot het moment dat het salaris of het pensioen weer binnenkomt. 

De rente die moeten worden betaald voor dit soort leningen ligt echter wel behoorlijk hoog. Aan de andere kant, gezien het feit dat je een klein bedrag leent en ook voor een periode van maximaal 62 dagen, valt het bedrag in EURO`s wel weer mee.

Een bijkomend voordeel van het afsluiten van een minilening is dat het erg snel gaat. Je kan het geld al binnen 24 uur op jouw rekening hebben staan. En alles kan je online regelen, je hoeft er de deur dus niet voor uit. Op deze manier kan je de dure wintermaanden doorkomen.

In de gevallen dat je dus echt snel geld nodig hebt, dan kan dit uitkomst bieden. Bijvoorbeeld als de wasmachine stuk gaat of je hebt onverwacht een dure reparatie aan jouw auto. Dit zijn vaak situaties waar je niet kan wachten totdat jouw salaris weer binnenkomt.